Het in kaart brengen van de gehoorschade?
Aan de hand van een objectieve meting (Oto-akoestische emissies) kunnen wij de schade van de buitenste haarcellen in het oor meten. Wanneer we dit samenvoegen met het aantal jaren dat je reeds blootgesteld wordt aan lawaai, verkrijgen we een procentuele waarde die de effectieve gehoorschade in kaart brengt. Vaak is deze reeds zichtbaar tijdens de meting, maar nog niet in bij de afname van een klassieke toonaudiometrie.
Preventie is dus van groot belang.
Waarom gehoorbescherming?
Onze zintuigen geven kleur aan het dagelijkse leven. We zien, ruiken, voelen, proeven en horen. Dat maakt boeiende communicatie met anderen mogelijk. Daarom verdienen onze zintuigen de beste bescherming. Zeker ons gehoor. Eenmaal opgelopen gehoorbeschadiging geneest niet!
Harde geluiden veroorzaken gehoorbeschadiging
Harde geluiden: de een kan ze gevoelsmatig beter verdragen tegen dan een ander. Muzikanten en concertgangers genieten er zelfs van. Feit is wel dat harde geluiden gehoorbeschadiging veroorzaken. Mensen die regelmatig in lawaaisituaties verkeren, zeggen dat ze eraan wennen. Op een bepaalde manier hebben ze gelijk. Door al het lawaai in de omgeving wordt het gehoor minder en lijkt het alsof u aan het lawaai gewend raakt. In werkelijkheid gaat uw gehoor achteruit en bent u op een dag lawaaidoof.
Breed gamma aan gehoorbeschermers
Om uw oren te beschermen, stellen wij u een volledig gamma gehoorbeschermers voor.
Deze gehoorbeschermers zijn ideaal voor