Gehoorbescherming: onontbeerlijk als u uw gehoor wil beschermen!

Het in kaart brengen van de gehoorschade?

Aan de hand van een objectieve meting (Oto-akoestische emissies) kunnen wij de schade van de buitenste haarcellen in het oor meten. Wanneer we dit samenvoegen met het aantal jaren dat je reeds blootgesteld wordt aan lawaai, verkrijgen we een procentuele waarde die de effectieve gehoorschade in kaart brengt. Vaak is deze reeds zichtbaar tijdens de meting, maar nog niet in bij de afname van een klassieke toonaudiometrie.
Preventie is dus van groot belang.

Waarom gehoorbescherming?

Onze zintuigen geven kleur aan het dagelijkse leven. We zien, ruiken, voelen, proeven en horen. Dat maakt boeiende communicatie met anderen mogelijk. Daarom verdienen onze zintuigen de beste bescherming. Zeker ons gehoor. Eenmaal opgelopen gehoorbeschadiging geneest niet!

Harde geluiden veroorzaken gehoorbeschadiging

Harde geluiden: de een kan ze gevoelsmatig beter verdragen tegen dan een ander. Muzikanten en concertgangers genieten er zelfs van. Feit is wel dat harde geluiden gehoorbeschadiging veroorzaken. Mensen die regelmatig in lawaaisituaties verkeren, zeggen dat ze eraan wennen. Op een bepaalde manier hebben ze gelijk. Door al het lawaai in de omgeving wordt het gehoor minder en lijkt het alsof u aan het lawaai gewend raakt. In werkelijkheid gaat uw gehoor achteruit en bent u op een dag lawaaidoof.

Breed gamma aan gehoorbeschermers

Om uw oren te beschermen, stellen wij u een volledig gamma gehoorbeschermers voor.
Deze gehoorbeschermers zijn ideaal voor

motorrijders

muzikanten

concertgangers

doe-het-zelvers

ballonvaarders

bezoekers van motor- en autosportevenementen

deejays

schutters

enz.

1

Compact Flexcomfort

De Compact Flexcomfort is een compacte gehoorbeschermer gemaakt van zacht siliconenmateriaal. Dat bevordert het draagcomfort. Deze gehoorbeschermer heeft een kleine handgreep die het inzetten en uitnemen makkelijker maakt. Ondanks het handgreepje ligt de Compact Flexcomfort volledig binnen de oorschelp. Daardoor is hij praktisch onzichtbaar en levert hij minder gevaar voor stoten op. De Compact Flexcomfort is ook eenvoudig te gebruiken tijdens het telefoneren.

Afhankelijk van de hoeveelheid geluid kunnen er verschillende filters met ieder hun eigen dempingkarakteristiek worden geplaatst. Zo worden alleen schadelijke geluiden gedempt en blijft de mogelijkheid tot communiceren gehandhaafd. Het is ook mogelijk dit model in hard acrylaat te produceren.

2

ER Flexcomfort

De ER Flexcomfort is uitgerust met een revolutionaire filter die een vlakke demping biedt in het hele frequentiegebied van 125Hz tot 8000Hz. Door de vlakke demping behoudt het geluid een natuurlijke klankkleur en is er geen vervorming. Het is alsof u de volumeknop van de radio lager draait. Mede daarom is de ER Flexcomfort geschikt voor muzikanten of mensen die werken in een omgeving waar ‘natuurlijk’ geluid een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan orkesten, deejays, personeel van discotheken etc. Er kan echter geen koordje bevestigd woden aan deze gehoorbeschermers.

3

Biopact Flexcomfort

De Biopact Flexcomfort is een zeer compacte gehoorbeschermer die in het verleden op speciaal verzoek van de motorrijders van de verkeerspolitie is ontwikkeld. Hij heeft een flexibele siliconen O-ring, die het gemakkelijk maakt de gehoorbeschermer in te brengen en uit te nemen. U kan er ook een koordje aan bevestigen. De Biopact Flexcomfort past volledig in de gehoorgang en heeft geen uitstekende delen. Dat maakt hem uitermate geschikt voor het dragen onder een helm.

4

Sleepfit

De Sleepfit is een vernuftig uitgedachte gehoorbeschermer uit extra zacht materiaal. Hij is voorzien van een filter die irriterende geluiden dempt, maar geluid van bijvoorbeeld een brandmelder of een wekkerradio nog duidelijk genoeg doorlaat. Hij kan gemakkelijk gedragen worden tijdens reizen per vliegtuig, trein, bus of auto. De Sleepfit geeft geen druk in de gehoorgang, is vederlicht, eenvoudig in te brengen en uit te nemen en draagt prettig vanwege de perfecte pasvorm.

5

Opties bij gehoorbeschermers

De gehoorbeschermers zijn leverbaar in 6 verschillende kleuren: beige, blauw, geel, rood, zwart en de standaardkleur transparant.
Bij frequent inzetten en uitnemen van de gehoorbeschermers is een koordje een handig hulpmiddel. De types Compact, Compact Flexcomfort en Biopact Flexcomfort zijn hiervoor geschikt.
Op verzoek kan een speciaal oorstukje voor zwemmers gemaakt worden. Dit oorstukje heeft geen filter en wordt geproduceerd in een drijvende materiaalsoort.

De voordelen van onze gehoorbeschermers

Onze gehoorbescherming biedt niks dan voordelen:

Alle gehoorbeschermers zijn getest volgens de EN 352-2

Op maat gemaakt: dus een perfecte pasvorm

Comfortabel

Optimale bescherming

Keuze uit verschillende filters naargelang de geluidssituatie

Spraak blijft verstaanbaar

Eenvoudig in te brengen en uit te nemen

Vrijwel onzichtbaar in het oor

Gemakkelijk onder een helm te dragen

Geen druk in de gehoorgang

perm_identity