Oordoppen op maat

Een must bij buisjes of trommelvliesperforatie

Oordopjes op maat beschermen de oren tegen binnenkomend water tijdens watersport en zwemmen. Voor kinderen die buisjes (diabolo’s) hebben laten plaatsen of bij een trommelvliesperforatie is het aangeraden om water in de oren te vermijden. Door je oren te beschermen met behulp van oordopjes op maat, kan er geen water in de oren terechtkomen.

Zwemdoppen

Zwemdoppen sluiten het oor (gehoorgang en oorschelp) hermetisch af, zodat er geen water naar binnen kan. Dit is nodig bij bijvoorbeeld trommelvliesbuisjes of het frequent voorkomen van oorontstekingen. Ze worden enerzijds gemaakt in zacht en drijvend materiaal, anderzijds zijn ze ook beschikbaar in hard materiaal waarbij het mogelijk is beide oordoppen te verbinden met een koordje. Op die manier geraak je de zwemdoppen nooit kwijt.

zwemdoppen

Slaapdoppen

Moeilijkheden met slapen als gevolg van snurken of omgevingslawaai? Slaapdoppen bieden een oplossing wanneer u hiermee moeilijkheden ervaart. De slaapdoppen bevinden zich enkel in de gehoorgang zodat u slaap niet verstoord wordt door een vervelend gevoel. Bovendien worden ze vervaardigd in zacht materiaal, waardoor het draagcomfort verhoogd wordt. Met een maximale demping van ongeveer 30 dB, worden alle vervelende geluiden weggefilterd.

slaapdoppen

Muziekdoppen

Muziekdoppen laten u zorgeloos genieten van evenementen met live of luide muziek. Ze geven een vlakke demping, waardoor de kwaliteit en waarneming van de muziek gegarandeerd blijft. Filters kunnen zelf eenvoudig veranderd worden, afhankelijk van de situatie die u verkiest. De verschillende dempingswaarden bedragen 10 dB, 15 dB, 19 dB of 22 dB. HCP garandeert de effectiviteit van de muziekdoppen door een lektest bij overhandiging.

muziekdoppen

Industriële doppen

Blootstelling aan luid omgevingslawaai in de werkomgeving kan ernstige gehoorbeschadiging veroorzaken. Industriële oordoppen kunnen het gehoor hiertegen beschermen. Ze geven voornamelijk demping in de hoge, meest schadelijke tonen. Er kan gekozen worden voor filters met verschillende dempingswaarden: 19 dB, 24 of 26 dB, waarbij de filters eenvoudig zelf verwisseld kunnen worden om het gebruikscomfort te verhogen. HCP garandeert de effectiviteit van de muziekdoppen door een lektest bij overhandiging.

industriedoppen

Doppen voor schietsport

Deze doppen bieden een goede bescherming in omgevingen waar luide lawaaipieken voorkomen. De piekgeluiden worden onderdrukt door de filter zonder gesproken communicatie en omgevingsgeluiden onnodig te dempen.

doppen schietsport

Doppen voor motorsport

Gehoorbescherming voor motorrijders worden vervaardigd in extra zacht materiaal om optimaal draagcomfort onder een helm te bekomen. Er kan gekozen worden voor filters met verschillende dempingswaarden: 23 dB, 25 dB of 28 dB.

dopen motorsport
perm_identity

Graag oordopjes op maat of graag meer informatie?