Hoorhulpmiddelen

Welk hoorhulpmiddel past u?

Er zijn verschillende hoorhulpmiddelen voor handen.

1

Het draadloze Lisa signaleringssysteem

Het draadloze Lisa signaleringssysteem zet geluidssignalen zoals de bel aan de voordeur of telefoongerinkel om in lichtflitsen of trilimpulsen. Zo mist u niks. De installatie is eenvoudig. Een ingewikkelde bekabeling is niet nodig. Alle zenders beschikken over personen-oproeptoetsen.

2

Het Lisa stekkersysteem

Het lisa-stekkersysteem zendt zijn signalen via de bestaande elektriciteitsbekabeling van stopcontact naar stopcontact.

Wekkers

1

Tril- en flitswekkers

Het wekkergamma van Humantechnik omvat een groot aantal tril- en flitswekkers en timers met een elegant design voor thuis en onderweg. Lichtflitsen, die u ook met gesloten ogen opmerkt, of trilimpulsen laten u op onmiskenbare wijze weten dat het tijd is om op te staan.

De reeks DS-1 is een flexibel weksysteem. Zo zijn de digitale basiswekker DS-1 en Lisa DS-1/RF met luide wektoon vrij combineerbaar met bijkomende signaalgevers zoals bijvoorbeeld een flitsmodule of schakelmodule voor de aansluiting op een trilschijf.

Als u over een Lisa signaleringssysteem beschikt, zullen de wekkermodellen met Lisa ontvangstmodule u zeker interesseren. Dit zijn wekkers en volwaardige Lisa ontvangers in één apparaat.

Hoorhulpmiddelen voor TV en Radio

1

TV-luistersysteem

U kiest op uw draadloze TV-luistersysteem gewoon uw persoonlijk volume, onafhankelijk van de instelling op het televisietoestel. Zo hoort u uw favoriete uitzendingen in hoogste stereokwaliteit, en net zo luid als u het wenst. U stoort niemand omdat u alleen het ingestelde volume hoort, heel dicht bij uw oren, via een vederlichte koptelefoon met kinbeugel of rechtsreeks via uw hoorapparaten.

Humantechnik biedt u TV-luistersystemen aan met twee verschillende transmissiemethoden:

  • InfraLight met infrarood-transmissie, ongevoelig voor elektromagnetische storingen
  • RadioLight met radiotransmissie en grote reikwijdte

De systemen bestaan uit een zender met ontvanger. De zender dient daarbij tegelijkertijd als laadstation voor de accu’s van de ontvanger. Als ontvangers staan verschillende mogelijkheden ter beschikking:

  • de kinbeugel-koptelefoon met hoog draagcomfort
  • de inductielus voor rechtstreekse audiotransmissie naar uw hoorapparaten
  • een ontvanger met aansluiting voor een audiokabel bv. voor de directe aansluiting op de hoorapparaten

De luistersystemen InfraLightDIR en RadioLightDIR beschikken over een ergonomisch gevormde, vederlichte kinbeugel-koptelefoon met draaibare oorvormpjes. Zo blijft de koptelefoon ook gefixeerd als u een andere lichaamspositie aanneemt. Het flexibele materiaal van de oorvormpjes is bovendien zacht voor de gehoorgang. Omgevingsgeluiden worden hierdoor ook beter gedempt.

Communicatiesystemen

Communicatiesystemen zijn systemen die ervoor zorgen dat u alles duidelijk kunt verstaan, zelfs in akoestisch moeilijke situaties. Iedereen kent wel situaties waarin het moeilijk is andere personen te verstaan: in de wirwar van stemmen in volle ruimten, in verkeerssituaties of luide productiehallen. Dat geldt niet alleen mensen met een gehoorverlies en gebruikers van hoorapparaten. Ook mensen zonder gehoorproblemen hebben dan moeite om alles te verstaan. Daar bieden communicatiesystemen hulp.

1

CM-1 en CM-light

Deze communicatieversterkers nemen het geluid op via een microfoon. Met een digitale processor bewerken deze apparaten de audiosignalen, onderdrukken nevengeluiden en accentueren het gesproken woord.
CM-1, het radiosysteem bestaat uit twee componenten, zendmicrofoon en ontvanger. Via een radioverbinding zendt de zender signalen over een afstand van 30 meter naar de ontvanger.
CM-light, het compacte systeem, combineert microfoon en signaalbewerking in één apparaat en zorgt vooral voor een betere spraakverstaanbaarheid op korte afstand, bij dialogen in een onrustige omgeving of in verkeerssituaties.

2

Crescendo 50

Dit systeem is een universele hoorversterker voor TV, radio en speciaal voor dialoogsituaties en ondersteunt effectief de goede verstaanbaarheid, bijvoorbeeld voor personen die niet of nog niet beschikken over een hoorapparaat. U ontvangt het geluid via een aangename koptelefoon met kinbeugel en stelt uw persoonlijk volume in met de gemakkelijk te regelen volumeknop.

Telefoons

Versterkte telefoons

De telefoons met versterking uit ons gamma zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperkt hoorvermogen. Ze verenigen modern comfort met intelligente audiologische technologie. Dat verhoogt vooral de verstaanbaarheid aanzienlijk.

1

Flashtel : de nieuwe generatie

De nieuwe Flashtel generatie signaleert de inkomende oproepen akoestisch en met lichtflitsen. Er zijn drie modellen:

  • Flashtel Eco: het basismodel met een hoornversterking tot 30dB en alle comfortfuncties van een moderne telefoon
  • Flashtel Comfort II: beschikt daarnaast over een extra grote display
  • Flashtel Comfort II f: beschikt over een noodoproeptoets en een radioverbinding met de mobiele noodoproepzender
2

FreeTEL II

FreeTEL II is een draadloze telefoon met modern design en een geïntegreerd antwoordapparaat. Intelligente audiologische technologie zet elk woord van de gesprekspartner om met individueel instelbaar volume en persoonlijke klankkleur.

Het basisstation kan worden uitgebreid met één of meerdere hulpstations. De DECT-telefoon FreeTEL II werkt bovendien met de GAP-standaard (Generic Access Profile). Hij kan dus ook worden aangemeld op GAP-compatibele basisstations van andere merken. Bovendien wordt de radiomodule automatisch uitgeschakeld zodra de hoorn op het basisstation ligt. Er is dus geen permanente bestraling.

Telefoonversterkers

In een handomdraai geeft u uw telefoon een extra portie volume mee. Dit kan dankzij ons gamma telefoonversterkers. Zij bieden een zeker gesprekscomfort aan: thuis, in hotels of bij gebruik van openbare telefoons.

Telefoonversterkers voor vaste telefoons

1

TA-2

Deze versterker schakelt u in tussen de hoorn en het telefoontoestel. U hoort uw gesprekspartner onmiddellijk op het door u ingestelde volume.

2

PL-51

Dit is een voordelige in-line telefoonversterker op batterijen met een volume- en klankregeling en wordt aangesloten tussen telefoon en basisapparaat.

3

PL-10

Dit is een kleine draagbare versterker met batterij die probleemloos kan worden bevestigd aan bijna alle hoornvormen. De PL-10 werkt tegelijkertijd als akoestische audioversterker en als inductieve koppeling. Zo kunt u het apparaat zowel met als zonder hoorapparaat gebruiken.

Telefoonversterkers voor mobiele telefoons

1

PL-100

Deze versterker genereert een inductiesignaal dat ontvangen kan worden door hoorapparaten met een ingebouwde telefoonspoel. Met de regelaar stelt u zelf het volume van het inductiesignaal traploos in tot ongeveer 35dB.

2

PL-200

et versterkte geluidssignaal van de PL-200 wordt uitgegeven via een normale, lichte hoofdtelefoon. Bovendien kan de PL-200 via een audiokabel met audioschoen direct worden aangesloten op uw hoorapparaat.

3

Bluetooth versterker CM-BT

De nieuwe Bluetooth versterker CM-BT bouwt een draadloze verbinding op met mobiele bluetooth telefoons, maar ook met bluetooth compatibele PC’s of audio-apparatuur. Als u de CM-BT gebruikt, hoeft u uw mobieltje niet in de hand te nemen. Oproepen neemt u aan met een druk op de knop van de CM-BT. De versterker vervangt de microfoon en de hoorn van uw mobiele telefoon.

U ontvangt het geluid van uw mobieltje klaar en duidelijk via de inductielus direct in uw hoorapparaten of door middel van een oortelefoon. U spreekt met uw gesprekspartner via de geïntegreerde microfoon van uw CM-BT en u hebt beide handen vrij.

perm_identity